ChiliPlaster

Smertelindring

Chiliplastre er populære i Asien, og er nyttige til at reducere smerter ved forstuvninger, ondt i ryggen, gigt, ledsmerter, muskelsmerter og stive skuldre.

 

Hvordan virker Chiliplaster

Chiliplaster indeholder Capsicum, som er et uddrag af det aktive stof fra chilipeber. Capsicum virker bedøvende på nerverne i det område, hvor plastret sidder.

Når plasteret påsættes, overstimuleres kroppens egne smertereceptorer. Når disse overstimuleres, reagerer de ikke på de påvirkninger, som normalt fremkalder smerte. Der er dermed sket en lammelse af nerverne i området.

Udover en lammende effekt af nerverne øger Capsicum kroppens frigørelse af endorfin (kroppens eget smertelindringssystem) i præcis det område dit Chiliplaster dækker.

Capsaicin er et af indholdsstofferne i chili og paprika og er det som giver dem skarpheden. Capsaicin opfattes ikke med smagssansen, men derimod med varme- og smertereceptorerne.

Netop på grund af disse egenskaber kan capsaicin anvendes i creme, salve og plastre til lindring af gigt- og muskelsmerter samt muskelspændinger.

Plasteret virker ved at varmestimulere, hvilket forbedrer blodcirkulationen og stofskiftet, samtidig med at det virker bedøvende på smerter. Derfor giver plasteret både en kortvarig midlertidig lindring på op til 12 timer, samt en længerevarende forbedring af problemet.

Udover en kraftig fornemmelse af varme i begyndelsen, er capsaicin fri for bivirkninger.
De smertelindrende chiliplastre er fremstillet af en koncentration af chili og giver midlertidig lindring af forskellige kropslig ømhed og smerte.

 

Fik armen skåret over – reddet af Chiliplaster

Tidligere slagteriarbejder, Allan Justesen fra Horsens, gennemlevede for flere år siden et sandt mareridt, da han fik skåret hånden over i en arbejdsulykke. Til alt held kunne hånden syes på igen, men desværre med store smerter til følge.

I flere år var hver dag et smertehelvede for Allan, der var nødsaget til at spise stærk medicin mod sine smerter. På grund af den stærke medicin lå han og sov på sofaen det meste af tiden – lidt som en zombie.

Efter nogle år fik Allan tilbudt behandling med chiliplastre på smerteklinikken i Aarhus. Hver tredje måned får Allan sat et chiliplaster på i 60 minutter, og allerede på vej hjem fra Aarhus, er smerterne aftagende. Efterfølgende har han 98-99% normal funktion i hånden.

Allans tilværelse er med andre ord blevet reddet af chiliplastre. Uden dem var hans liv fyldt med næsten uudholdelige smerter, som forhindrede ham i at leve en normal tilværelse.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/fik-skaaret-haanden-af-chiliplaster-doever-smerten

 

Hvordan bruger du Chiliplaster