ChiliPlaster

Hvorfor Chiliplaster

Chiliplastre indeholder capsaicin, som er den kemiske forbindelse, der findes i forskellige koncentrationer i chilier.

Chiliplastre indeholder capsaicin, som er den kemiske forbindelse, der findes i forskellige koncentrationer i chilier og gør dem stærke at spise.

Capsaicin er et af indholdsstofferne i chili og paprika og er det som giver dem skarpheden.

Capsaicin opfattes ikke med smagssansen, men derimod med varme- og smertereceptorerne.

Netop på grund af disse egenskaber kan capsaicin anvendes i creme, salve og plastre til lindring af gigt- og muskelsmerter samt muskelspændinger.

Udover en kraftig fornemmelse af varme i begyndelsen, er capsaicin fri for bivirkninger.

De smertelindrende chiliplastre er fremstillet af en koncentration af chili og giver midlertidig lindring af forskellige kropslig ømhed og smerte. Chili plastre er populære i Asien, og er nyttige til at reducere smerter ved forstuvninger, blå mærker, ondt i ryggen, gigt, ledsmerter, muskelsmerter og stive skuldre. Plasteret virker ved at varmestimulere, hvilket forbedrer blodcirkulationen og stofskiftet, samtidig med at det virker bedøvende på smerter. Derfor giver plasteret både en kortvarig midlertidig lindring på op til 12 timer, samt en længerevarende forbedring af problemet.

Et chiliplaster består af en blanding af chilipeberekstrakt, mentol, kamfer og galnebærekstrakt. Cirka 15 minutter efter du har påsat dit chiliplaster, vil du begynde at mærke en effekt. Plasteret kan derfor være et godt alternativ eller supplement til smertestillende tabletter.

 

Hvordan virker Chiliplaster

Chiliplaster indeholder Capsicum, som er et uddrag af det aktive stof fra chilipeber. Capsicum virker bedøvende på nerverne i det område, hvor plastret sidder.

Når plasteret påsættes, overstimuleres kroppens egne smertereceptorer. Når disse overstimuleres, reagerer de ikke på de påvirkninger, som normalt fremkalder smerte. Der er dermed sket en lammelse af nerverne i området.

Udover en lammende effekt af nerverne øger Capsicum kroppens frigørelse af endorfin (kroppens eget smertelindringssystem) i præcis det område dit Chiliplaster dækker.

Hvordan bruger du Chiliplaster

  • Det aktive stof i Chiliplaster er Capsicum
  • Chiliplaster kan klippes ud i mindre størrelser og bruges lige der hvor du har behov for det
  • Chiliplaster kan anvendes på de områder, hvor du føler smerte og behov for lindring
  • Du vil typisk mærke effekten af efter ca. 20 min
  • Chiliplaster aktiveres ved varme og kan anvendes sammen med varmt vand i badekar eller brusebad. Vi anbefaler ikke kombination med andre varmekilder f.eks. varmepude
  • Chiliplasteret har små huller, og kan derfor anvendes sammen med akupunktur
  • Undgå kontakt med øjne. Vær forsigtig ved følsom hud eller allergi overfor plaster. Oplever du irritation af huden bør du straks tage Chiliplasteret af, og skylle med vand
  • Vi anbefaler at du inden brug klipper et lille hjørne af dit Chiliplaster og afprøver dette, før du sætter et helt Chiliplaster på. På den måde kan du sikre dig, at du kan tåle plasteret
  • Opbevares ved stuetemperatur
  • Chiliplaster anvendes på eget ansvar


Køb Chiliplaster